Bátrak

A bátrak köztünk járnak.

Friss topikok

2014.03.19. 12:12 Bátrak

Egy tagja maradt az elit alakulatnak

letöltés.jpgMiután március 8-án 90 éves korában elhunyt William Guarnere őrmester. A különítményről készült filmsorozat a televíziózás történetének egyik legdrágább alkotása. Nem kérdés, hogy az alakulat legfőbb erénye a bátorság volt.

A Wild Bill becenevű Guarnere arról volt híres, hogy vad dühvel küzdött az ellenséggel, miután bátyja Olaszországnál elesett. Halálával az elit alakulat utolsó életben maradt tagja Donald Malarkey hadnagy lett, aki júliusban lesz 93 éves. 

Az elit alakulat név egyébként a az amerikai hadsereg egy második világháborús különítményét, a 101. számú légi hadosztály 506. számú ezredét jelöli. Történetük akkor vált világszerte ismertté, amikor az HBO egy 10 epizódból álló sorozatban feldolgozta, összesen több mint 120 millió dollárból. Az elit alakulat Stephen E. Ambrose azonos című regénye alapján készült 2001-ben, többek közt Tom Hanks és Steven Spielberg kezdeményezése jóvoltából. Ambrose hosszú évekig gyűjtötte könyvéhez az anyagokat, többek közt a katonák magánlevelezéseit is felhasználta, így könyve, és a sorozat egy teljesen új perspektívából mutatja be a háborút. Az alapos kutatómunka eredményeként sikerült szinte teljesen feltárni a csapaton belüli viszonyokat, és kiderült az is, hogy ezek a katonák hezitálás nélkül feláldozták volna magukat egymásért. A sorozaton több mint ezer statisztával dolgoztak a filmesek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: háború bátorság elit alakulat bátrak


A bejegyzés trackback címe:

https://batrak.blog.hu/api/trackback/id/tr475860202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása